Kirjaudu sisään Question_mark Facebook_64 Google_64 | FI EN

Kysymysten kerääminen on käynnissä. Ole hyvä ja luo oma kysymyksesi. Lisää kysymys

Tekijä Mika Mustalahti
Lisätty 11.4.2014
Vastauksia 103
Tekijä Meiris Suominen
Lisätty 12.4.2014
Vastauksia 83

Kysymyksen taustaa: Elinkeinoelämä on jo vuosia puhunut EU:n ja USA:n vapaakauppasopimuksen puolesta. Esteiden purkaminen tavara- ja palvelukaupalta, investoinneilta sekä henkilöiden liikkuvuudelta tuo kustannussäästöjä, lisää talouskasvua, alentaa hintoja ja vahvistaa molempien kansainvälistä kilpailukykyä.

Tekijä Mika Mustalahti
Lisätty 11.4.2014
Vastauksia 108
Tekijä Jukka Lahti
Lisätty 15.4.2014
Vastauksia 20

Kysymyksen taustaa: Vähintäänkin kaikki IT-alalla työskentelevät tietävät kesäajan tuottavan alituista tuskaa tietojärjestelmiä suunniteltaessa. Unihäiriöiset tuntevat rytminmuutoksen nahoissaan. Aikatauluja suunnittelevien pitää huomioida se. Sairakohtausten määrä kohoaa aina kelloja siirrettäessä stressioireiden vuoksi. Haittoja on paljon muitakin eikä niistä vähäisin ole kellojen siirtämiseen käytetty työ- ja vapaa-aika. Keskimäärin yhdessä taloudessa siirretään vähintään viisi eri kelloa manuaalisesti oikeaan aikaan. Mitään mitattavissa olevaa hyötyä kesäajasta ei ole.

Tekijä Pekka Nyman
Lisätty 15.4.2014
Vastauksia 15

Kysymyksen taustaa: Joet ovat tärkeitä vaellusreittejä kaloille ja muille vesistä riippuville eliölajeille. Padot rajoittavat eliöiden kulkua ja vesien hyvää tilaa (Vesipuitedirektiivin mukaista) ei voida saavuttaa voimakkaasti muutetuissa vesitöissä, ilman että vaellusreitit avataan eli käytännössä riittävän suuret kalatiet ja ekologiset ohitusuomat rakennetaan kaikkiin padoilla suljettuihin vesistöihin.