Kirjaudu sisään Question_mark Facebook_64 Google_64 | FI EN
Tekijä Meiris Suominen
Lisätty 12.4.2014
Vastauksia 275

Kysymyksen taustaa: Elinkeinoelämä on jo vuosia puhunut EU:n ja USA:n vapaakauppasopimuksen puolesta. Esteiden purkaminen tavara- ja palvelukaupalta, investoinneilta sekä henkilöiden liikkuvuudelta tuo kustannussäästöjä, lisää talouskasvua, alentaa hintoja ja vahvistaa molempien kansainvälistä kilpailukykyä.

Tekijä Mika Mustalahti
Lisätty 11.4.2014
Vastauksia 290
Tekijä Jukka Lahti
Lisätty 15.4.2014
Vastauksia 202

Kysymyksen taustaa: Vähintäänkin kaikki IT-alalla työskentelevät tietävät kesäajan tuottavan alituista tuskaa tietojärjestelmiä suunniteltaessa. Unihäiriöiset tuntevat rytminmuutoksen nahoissaan. Aikatauluja suunnittelevien pitää huomioida se. Sairakohtausten määrä kohoaa aina kelloja siirrettäessä stressioireiden vuoksi. Haittoja on paljon muitakin eikä niistä vähäisin ole kellojen siirtämiseen käytetty työ- ja vapaa-aika. Keskimäärin yhdessä taloudessa siirretään vähintään viisi eri kelloa manuaalisesti oikeaan aikaan. Mitään mitattavissa olevaa hyötyä kesäajasta ei ole.

Tekijä Meiris Suominen
Lisätty 12.4.2014
Vastauksia 273

Kysymyksen taustaa: Nykyinen Euroopan ja Suomen eurotukipolitiikka ei ole heikompien maiden tukemista vaan sillä pyritään turvaamaan Saksan, Ranskan ja Englannin pankit.

Tekijä Anton Meriläinen Vasemmisto
Lisätty 15.4.2014
Vastauksia 122

Kysymyksen taustaa: Perustulon suosio kasvaa. Malleja on useita. Myös euroopan laajuinen malli on ollut keskustelussa. --- Mikä on Eu-vaaliehdokkaan kanta perustuloon?